Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli
1. Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 224 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,91 g białka,
- 29,4 g węglowodanów,
- 1,79 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli ma w 100 g 8,31 g tłuszczów, w tym:
- 3,37 g tłuszczów nasyconych,
- 3,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 11,00 mg cholesterolu.
2. Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli – jakie ma witaminy?
Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,10 µg witaminy K.
Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,28 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 2,55 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 70,0 µg witaminy B9,
- 0,23 µg witaminy B12.
3. Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,80 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 82,0 mg fosforu,
- 275 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 511 mg sodu, 0,88 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,31 mg manganu i 11,30 µg selenu.
4. Peklowana wołowina z ziemniakami w tortilli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 224 kcal | 63,5 kcal |
Białko | 7,91 g | 2,24 g |
Węglowodany | 29,4 g | 8,32 g |
Cukier | 1,79 g | 0,51 g |
Błonnik | 1,50 g | 0,43 g |
Tłuszcz | 8,31 g | 2,36 g |
Tłuszcze nasycone | 3,37 g | 0,95 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,35 g | 0,95 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,86 g | 0,25 g |
Cholesterol | 11,00 mg | 3,12 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |