Pełnoziarnista mąka z sorgo
1. Pełnoziarnista mąka z sorgo – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pełnoziarnista mąka z sorgo w 100 gramach posiada wartość energetyczną 359 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,43 g białka,
- 76,6 g węglowodanów,
- 1,94 g cukrów,
- 6,60 g błonnika.
Pełnoziarnista mąka z sorgo ma w 100 g 3,34 g tłuszczów, w tym:
- 0,53 g tłuszczów nasyconych,
- 0,94 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pełnoziarnista mąka z sorgo – jakie ma witaminy?
Pełnoziarnista mąka z sorgo to produkt zawierający 0,80 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,50 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,40 µg witaminy K.
Pełnoziarnista mąka z sorgo zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,33 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 4,50 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 25,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pełnoziarnista mąka z sorgo – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pełnoziarnista mąka z sorgo ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 3,14 mg żelaza,
- 123 mg magnezu,
- 278 mg fosforu,
- 324 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 1,63 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 1,26 mg manganu i 12,20 µg selenu.
4. Pełnoziarnista mąka z sorgo - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 121 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 359 kcal | 434 kcal |
Białko | 8,43 g | 10,20 g |
Węglowodany | 76,6 g | 92,7 g |
Cukier | 1,94 g | 2,35 g |
Błonnik | 6,60 g | 7,99 g |
Tłuszcz | 3,34 g | 4,04 g |
Tłuszcze nasycone | 0,53 g | 0,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,94 g | 1,14 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,40 g | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,80 mg | 0,97 mg |