Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone
1. Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone w 100 gramach posiada wartość energetyczną 28,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,17 g białka,
- 5,29 g węglowodanów,
- 2,34 g cukrów,
- 2,20 g błonnika.
Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone ma w 100 g 0,47 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone – jakie ma witaminy?
Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone to produkt zawierający 4,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 8,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 4,46 mg witaminy B3,
- 20,4 mg witaminy B4,
- 2,16 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,74 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 87,0 mg fosforu,
- 356 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 0,87 mg cynku, 0,50 mg miedzi, 0,12 mg manganu i 13,40 µg selenu.
4. Pieczarki gotowane z dodatkiem soli, odsączone - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 156 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 28,0 kcal | 43,7 kcal |
Białko | 2,17 g | 3,39 g |
Węglowodany | 5,29 g | 8,25 g |
Cukier | 2,34 g | 3,65 g |
Błonnik | 2,20 g | 3,43 g |
Tłuszcz | 0,47 g | 0,73 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,18 g | 0,29 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,00 mg | 6,24 mg |