Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso)
1. Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 230 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 13,54 g tłuszczów, w tym:
- 4,79 g tłuszczów nasyconych,
- 6,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0,60 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 39,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,63 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 4,26 mg witaminy B3,
- 87,0 mg witaminy B4,
- 0,65 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,86 µg witaminy B12.
3. Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,50 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 221 mg fosforu,
- 346 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 4,16 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 37,4 µg selenu.
4. Pieczona cała łopatka wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 135 g (1 szklanka, pokrojona w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 230 kcal | 311 kcal |
Białko | 25,3 g | 34,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,54 g | 18,28 g |
Tłuszcze nasycone | 4,79 g | 6,47 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,17 g | 8,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,25 g | 1,69 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 122 mg |
Witamina C | 0,60 mg | 0,81 mg |