Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso)
1. Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 209 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 9,63 g tłuszczów, w tym:
- 3,51 g tłuszczów nasyconych,
- 4,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,76 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 81,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0,60 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 27,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,02 mg witaminy B1,
- 0,33 mg witaminy B2,
- 5,89 mg witaminy B3,
- 98,4 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,73 µg witaminy B12.
3. Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,09 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 249 mg fosforu,
- 425 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 2,53 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 35,1 µg selenu.
4. Pieczona cała polędwica wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 209 kcal | 178 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,63 g | 8,19 g |
Tłuszcze nasycone | 3,51 g | 2,98 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,32 g | 3,67 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,76 g | 0,65 g |
Cholesterol | 81,0 mg | 68,9 mg |
Witamina C | 0,60 mg | 0,51 mg |