Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso)
1. Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 211 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 9,44 g tłuszczów, w tym:
- 3,30 g tłuszczów nasyconych,
- 4,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0,40 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,26 mg witaminy E, 36,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,69 mg witaminy B1,
- 0,35 mg witaminy B2,
- 4,94 mg witaminy B3,
- 101 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,45 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,72 µg witaminy B12.
3. Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 1,12 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 281 mg fosforu,
- 373 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 3,26 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 49,9 µg selenu.
4. Pieczona cała szynka wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 135 g (1 szklanka, pokrojona w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 211 kcal | 285 kcal |
Białko | 29,4 g | 39,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,44 g | 12,74 g |
Tłuszcze nasycone | 3,30 g | 4,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,45 g | 6,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,85 g | 1,15 g |
Cholesterol | 94,0 mg | 127 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,54 mg |