Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 160 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 4,65 g tłuszczów, w tym:
- 1,84 g tłuszczów nasyconych,
- 1,73 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,35 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 103 mg cholesterolu.
2. Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,49 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,50 µg witaminy K.
Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 9,93 mg witaminy B3,
- 108 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 1,17 µg witaminy B12.
3. Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 234 mg fosforu,
- 389 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 68,0 mg sodu, 3,04 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,20 µg selenu.
4. Pieczona cielęcina zrazowa górna (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 160 kcal | 136 kcal |
Białko | 27,7 g | 23,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,65 g | 3,95 g |
Tłuszcze nasycone | 1,84 g | 1,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,73 g | 1,47 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,35 g | 0,30 g |
Cholesterol | 103 mg | 87,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |