Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli
1. Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 50,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,48 g białka,
- 10,81 g węglowodanów,
- 4,90 g cukrów,
- 4,90 g błonnika.
Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli ma w 100 g 0,62 g tłuszczów, w tym:
- 0,13 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli to produkt zawierający 9,50 mg witaminy C, 335 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,56 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 0,47 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 23,0 mg fosforu,
- 358 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 244 mg sodu, 0,15 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,17 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Pieczona dynia olbrzymia z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 205 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 50,0 kcal | 103 kcal |
Białko | 2,48 g | 5,08 g |
Węglowodany | 10,81 g | 22,2 g |
Cukier | 4,90 g | 10,05 g |
Błonnik | 4,90 g | 10,05 g |
Tłuszcz | 0,62 g | 1,27 g |
Tłuszcze nasycone | 0,13 g | 0,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,53 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 9,50 mg | 19,48 mg |