Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli
1. Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 40,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,90 g białka,
- 10,49 g węglowodanów,
- 1,97 g cukrów,
- 3,20 g błonnika.
Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli ma w 100 g 0,09 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli to produkt zawierający 15,10 mg witaminy C, 558 µg RAE witaminy A, 1,29 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,00 µg witaminy K.
Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,97 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,36 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 19,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli ma w sobie:
- 41,0 mg wapnia,
- 0,60 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 27,0 mg fosforu,
- 284 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 240 mg sodu, 0,13 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,17 mg manganu i 0,50 µg selenu.
4. Pieczona dynia piżmowa z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 205 g (1 szklanka, kostka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 40,0 kcal | 82,0 kcal |
Białko | 0,90 g | 1,85 g |
Węglowodany | 10,49 g | 21,5 g |
Cukier | 1,97 g | 4,04 g |
Błonnik | 3,20 g | 6,56 g |
Tłuszcz | 0,09 g | 0,19 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 15,10 mg | 31,0 mg |