Pieczona fasola
1. Pieczona fasola – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona fasola w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,54 g białka,
- 21,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 5,50 g błonnika.
Pieczona fasola ma w 100 g 5,15 g tłuszczów, w tym:
- 1,95 g tłuszczów nasyconych,
- 2,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.
2. Pieczona fasola – jakie ma witaminy?
Pieczona fasola to produkt zawierający 1,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona fasola zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,41 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 48,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona fasola – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona fasola ma w sobie:
- 61,0 mg wapnia,
- 1,99 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 109 mg fosforu,
- 358 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 422 mg sodu, 0,73 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,26 mg manganu i 5,70 µg selenu.
4. Pieczona fasola - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 253 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 155 kcal | 392 kcal |
Białko | 5,54 g | 14,02 g |
Węglowodany | 21,6 g | 54,7 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 5,50 g | 13,92 g |
Tłuszcz | 5,15 g | 13,03 g |
Tłuszcze nasycone | 1,95 g | 4,93 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,13 g | 5,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,74 g | 1,87 g |
Cholesterol | 5,00 mg | 12,65 mg |
Witamina C | 1,10 mg | 2,78 mg |