Trwa ładowanie...

Pieczona fasola

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Pieczona fasola
Pieczona fasola (Flickr)

1. Pieczona fasola – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona fasola w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 5,54 g białka,
  • 21,6 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 5,50 g błonnika.

Pieczona fasola ma w 100 g 5,15 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 1,95 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,74 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.

2. Pieczona fasola – jakie ma witaminy?

Pieczona fasola to produkt zawierający 1,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczona fasola zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 0,05 mg witaminy B2,
  • 0,41 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,16 mg witaminy B5,
  • 0,09 mg witaminy B6,
  • 48,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Pieczona fasola – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona fasola ma w sobie:

  • 61,0 mg wapnia,
  • 1,99 mg żelaza,
  • 43,0 mg magnezu,
  • 109 mg fosforu,
  • 358 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 422 mg sodu, 0,73 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,26 mg manganu i 5,70 µg selenu.

4. Pieczona fasola - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 253 g (1 szklanka)
Wartość energetyczna 155 kcal 392 kcal
Białko 5,54 g 14,02 g
Węglowodany 21,6 g 54,7 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 5,50 g 13,92 g
Tłuszcz 5,15 g 13,03 g
Tłuszcze nasycone 1,95 g 4,93 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,13 g 5,40 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,74 g 1,87 g
Cholesterol 5,00 mg 12,65 mg
Witamina C 1,10 mg 2,78 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze