Pieczona fasola w puszce
1. Pieczona fasola w puszce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona fasola w puszce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 94,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,75 g białka,
- 21,1 g węglowodanów,
- 7,96 g cukrów,
- 4,10 g błonnika.
Pieczona fasola w puszce ma w 100 g 0,37 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pieczona fasola w puszce – jakie ma witaminy?
Pieczona fasola w puszce to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,80 µg witaminy K.
Pieczona fasola w puszce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,43 mg witaminy B3,
- 31,5 mg witaminy B4,
- 0,22 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona fasola w puszce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona fasola w puszce ma w sobie:
- 34,0 mg wapnia,
- 1,19 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 74,0 mg fosforu,
- 224 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 343 mg sodu, 2,28 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 5,00 µg selenu.
4. Pieczona fasola w puszce - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 254 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 94,0 kcal | 239 kcal |
Białko | 4,75 g | 12,07 g |
Węglowodany | 21,1 g | 53,7 g |
Cukier | 7,96 g | 20,2 g |
Błonnik | 4,10 g | 10,41 g |
Tłuszcz | 0,37 g | 0,94 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,10 g | 0,24 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,12 g | 0,31 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |