Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli
1. Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,80 g białka,
- 20,5 g węglowodanów,
- 7,78 g cukrów,
- 5,50 g błonnika.
Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,10 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli to produkt zawierający 3,10 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,80 µg witaminy K.
Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,43 mg witaminy B3,
- 30,8 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 24,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli ma w sobie:
- 50,0 mg wapnia,
- 0,29 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 104 mg fosforu,
- 296 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 1,40 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0 mg manganu i 4,50 µg selenu.
4. Pieczona fasola w puszce bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 253 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 266 kcal |
Białko | 4,80 g | 12,14 g |
Węglowodany | 20,5 g | 51,8 g |
Cukier | 7,78 g | 19,68 g |
Błonnik | 5,50 g | 13,92 g |
Tłuszcz | 0,40 g | 1,01 g |
Tłuszcze nasycone | 0,10 g | 0,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,17 g | 0,44 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,10 mg | 7,84 mg |