Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną
1. Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną w 100 gramach posiada wartość energetyczną 106 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,19 g białka,
- 19,99 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 5,50 g błonnika.
Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną ma w 100 g 1,55 g tłuszczów, w tym:
- 0,60 g tłuszczów nasyconych,
- 0,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 7,00 mg cholesterolu.
2. Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną – jakie ma witaminy?
Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,45 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 36,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną ma w sobie:
- 53,0 mg wapnia,
- 1,70 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 108 mg fosforu,
- 309 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 414 mg sodu, 1,46 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 0,36 mg manganu i 4,70 µg selenu.
4. Pieczona fasola w puszce z wieprzowiną - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 253 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 106 kcal | 268 kcal |
Białko | 5,19 g | 13,13 g |
Węglowodany | 19,99 g | 50,6 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 5,50 g | 13,92 g |
Tłuszcz | 1,55 g | 3,92 g |
Tłuszcze nasycone | 0,60 g | 1,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,67 g | 1,70 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,50 g |
Cholesterol | 7,00 mg | 17,71 mg |
Witamina C | 2,00 mg | 5,06 mg |