Pieczona fasola w puszce z wołowiną
1. Pieczona fasola w puszce z wołowiną – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona fasola w puszce z wołowiną w 100 gramach posiada wartość energetyczną 121 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,38 g białka,
- 16,91 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona fasola w puszce z wołowiną ma w 100 g 3,45 g tłuszczów, w tym:
- 1,68 g tłuszczów nasyconych,
- 1,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 22,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona fasola w puszce z wołowiną – jakie ma witaminy?
Pieczona fasola w puszce z wołowiną to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona fasola w puszce z wołowiną zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,94 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,18 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 43,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pieczona fasola w puszce z wołowiną – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona fasola w puszce z wołowiną ma w sobie:
- 45,0 mg wapnia,
- 1,60 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 81,0 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 475 mg sodu, 1,20 mg cynku, 0,30 mg miedzi, 0,60 mg manganu i 9,60 µg selenu.
4. Pieczona fasola w puszce z wołowiną - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 266 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 121 kcal | 322 kcal |
Białko | 6,38 g | 16,97 g |
Węglowodany | 16,91 g | 45,0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,45 g | 9,18 g |
Tłuszcze nasycone | 1,68 g | 4,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,39 g | 3,68 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,55 g |
Cholesterol | 22,0 mg | 58,5 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 4,79 mg |