Pieczona gęś domowa (mięso i skóra)
1. Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 305 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) ma w 100 g 21,9 g tłuszczów, w tym:
- 6,87 g tłuszczów nasyconych,
- 10,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 1,74 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 5,10 µg witaminy K.
Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 4,17 mg witaminy B3,
- 66,5 mg witaminy B4,
- 1,53 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 0,41 µg witaminy B12.
3. Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 2,83 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 270 mg fosforu,
- 329 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 2,62 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 21,8 µg selenu.
4. Pieczona gęś domowa (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojona np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 305 kcal | 427 kcal |
Białko | 25,2 g | 35,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 21,9 g | 30,7 g |
Tłuszcze nasycone | 6,87 g | 9,62 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,25 g | 14,35 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 3,53 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 127 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |