Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 232 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 13,42 g tłuszczów, w tym:
- 4,61 g tłuszczów nasyconych,
- 5,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,44 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 22,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,41 mg witaminy B1,
- 0,35 mg witaminy B2,
- 7,46 mg witaminy B3,
- 90,3 mg witaminy B4,
- 0,83 mg witaminy B5,
- 0,44 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,50 µg witaminy B12.
3. Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,87 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 242 mg fosforu,
- 345 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 81,0 mg sodu, 2,42 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,4 µg selenu.
4. Pieczona golonka wieprzowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 232 kcal | 197 kcal |
Białko | 26,0 g | 22,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,42 g | 11,41 g |
Tłuszcze nasycone | 4,61 g | 3,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,82 g | 4,95 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,44 g | 2,07 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 77,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |