Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra)
1. Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 337 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,99 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) ma w 100 g 28,4 g tłuszczów, w tym:
- 9,67 g tłuszczów nasyconych,
- 12,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,65 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 63,0 µg RAE witaminy A, 0,70 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 5,10 µg witaminy K.
Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 4,83 mg witaminy B3,
- 50,4 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 2,70 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 156 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 1,86 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,0 µg selenu.
4. Pieczona kaczka domowa (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojona np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 337 kcal | 472 kcal |
Białko | 18,99 g | 26,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 28,4 g | 39,7 g |
Tłuszcze nasycone | 9,67 g | 13,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,90 g | 18,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,65 g | 5,11 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 118 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |