Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso)
1. Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 232 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 14,30 g tłuszczów, w tym:
- 5,19 g tłuszczów nasyconych,
- 6,34 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 41,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 1,12 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 4,96 mg witaminy B3,
- 83,2 mg witaminy B4,
- 1,08 mg witaminy B5,
- 0,44 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,16 µg witaminy B12.
3. Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,56 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 235 mg fosforu,
- 427 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 88,0 mg sodu, 4,23 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 36,1 µg selenu.
4. Pieczona karkówka wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 232 kcal | 197 kcal |
Białko | 24,2 g | 20,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,30 g | 12,16 g |
Tłuszcze nasycone | 5,19 g | 4,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,34 g | 5,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,29 g | 1,10 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 72,3 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 0,85 mg |