Pieczona konina – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona konina w 100 gramach posiada wartość energetyczną 175 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona konina ma w 100 g 6,05 g tłuszczów, w tym:
- 1,90 g tłuszczów nasyconych,
- 2,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 68,0 mg cholesterolu.
Pieczona konina – jakie ma witaminy?
Pieczona konina to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona konina zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 4,84 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,16 µg witaminy B12.
Pieczona konina – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona konina ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 5,03 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 247 mg fosforu,
- 379 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 3,82 mg cynku,0,17 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.
Pieczona konina - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie