Pieczona konina
1. Pieczona konina – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona konina w 100 gramach posiada wartość energetyczną 175 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona konina ma w 100 g 6,05 g tłuszczów, w tym:
- 1,90 g tłuszczów nasyconych,
- 2,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 68,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona konina – jakie ma witaminy?
Pieczona konina to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona konina zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 4,84 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,16 µg witaminy B12.
3. Pieczona konina – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona konina ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 5,03 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 247 mg fosforu,
- 379 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 3,82 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,50 µg selenu.
4. Pieczona konina - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 175 kcal | 149 kcal |
Białko | 28,1 g | 23,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,05 g | 5,14 g |
Tłuszcze nasycone | 1,90 g | 1,62 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,12 g | 1,80 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,85 g | 0,72 g |
Cholesterol | 68,0 mg | 57,8 mg |
Witamina C | 2,00 mg | 1,70 mg |