Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 8,42 g tłuszczów, w tym:
- 3,40 g tłuszczów nasyconych,
- 3,16 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,61 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 113 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 6,33 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,30 mg witaminy B5,
- 0,26 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 1,82 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 215 mg fosforu,
- 322 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 96,0 mg sodu, 5,12 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 10,70 µg selenu.
4. Pieczona łopatka cielęca (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 184 kcal | 156 kcal |
Białko | 25,3 g | 21,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,42 g | 7,16 g |
Tłuszcze nasycone | 3,40 g | 2,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,16 g | 2,69 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,61 g | 0,52 g |
Cholesterol | 113 mg | 96,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |