Pieczona łopatka cielęca (samo mięso)
1. Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 170 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) ma w 100 g 6,62 g tłuszczów, w tym:
- 2,50 g tłuszczów nasyconych,
- 2,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 114 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,50 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 6,44 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,32 mg witaminy B5,
- 0,26 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 1,86 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 218 mg fosforu,
- 327 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 97,0 mg sodu, 5,25 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 10,90 µg selenu.
4. Pieczona łopatka cielęca (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 170 kcal | 145 kcal |
Białko | 25,8 g | 21,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,62 g | 5,63 g |
Tłuszcze nasycone | 2,50 g | 2,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,40 g | 2,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,53 g | 0,45 g |
Cholesterol | 114 mg | 96,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |