Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 276 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 19,97 g tłuszczów, w tym:
- 8,44 g tłuszczów nasyconych,
- 8,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E,2,00 i.u. witaminy D oraz 4,60 µg witaminy K.
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 6,15 mg witaminy B3,
- 87,9 mg witaminy B4,
- 0,70 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 21,0 µg witaminy B9,
- 2,64 µg witaminy B12.
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,97 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 184 mg fosforu,
- 251 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 5,23 mg cynku,0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,2 µg selenu.
Pieczona łopatka jagnięca (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 85 g (1 porcja) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 276 kcal | 235 kcal |
| Białko | 22,5 g | 19,13 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 19,97 g | 16,98 g |
| Tłuszcze nasycone | 8,44 g | 7,17 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 8,17 g | 6,95 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 1,62 g | 1,38 g |
| Cholesterol | 92,0 mg | 78,2 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 21,0 µg | 17,85 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,09 mg | 0,08 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,24 mg | 0,20 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 6,15 mg | 5,23 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,70 mg | 0,60 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,13 mg | 0,11 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 21,0 µg | 17,85 µg |
| Witamina B4 - cholina | 87,9 mg | 74,7 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,64 µg | 2,24 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,14 mg | 0,12 mg |
| Witamina D | 0,10 µg | 0,09 µg |
| Witamina D | 2,00 i.u. | 1,70 i.u. |
| Witamina K | 4,60 µg | 3,91 µg |
| Wapń | 20,0 mg | 17,00 mg |
| Żelazo | 1,97 mg | 1,68 mg |
| Magnez | 23,0 mg | 19,55 mg |
| Fosfor | 184 mg | 156 mg |
| Potas | 251 mg | 213 mg |
| Sód | 66,0 mg | 56,1 mg |
| Cynk | 5,23 mg | 4,45 mg |
| Miedź | 0,11 mg | 0,09 mg |
| Mangan | 0,02 mg | 0,02 mg |
| Selen | 26,2 µg | 22,3 µg |
| Woda | 56,3 g | 47,8 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.