Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu
1. Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 175 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu ma w 100 g 7,14 g tłuszczów, w tym:
- 2,56 g tłuszczów nasyconych,
- 3,06 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 19,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,62 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 7,68 mg witaminy B3,
- 94,8 mg witaminy B4,
- 1,50 mg witaminy B5,
- 0,49 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,85 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,92 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 277 mg fosforu,
- 457 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 68,0 mg sodu, 2,50 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 45,6 µg selenu.
4. Pieczona łopatka wieprzowa bez kości i tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 175 kcal | 149 kcal |
Białko | 27,6 g | 23,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,14 g | 6,07 g |
Tłuszcze nasycone | 2,56 g | 2,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,06 g | 2,60 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,05 g | 0,89 g |
Cholesterol | 76,0 mg | 64,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |