Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso)
1. Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 217 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) ma w 100 g 11,89 g tłuszczów, w tym:
- 3,93 g tłuszczów nasyconych,
- 4,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 31,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,51 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 6,88 mg witaminy B3,
- 88,3 mg witaminy B4,
- 1,40 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,80 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 0,85 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 203 mg fosforu,
- 337 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 78,0 mg sodu, 3,41 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 41,2 µg selenu.
4. Pieczona łopatka wieprzowa z kością (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 217 kcal | 184 kcal |
Białko | 25,7 g | 21,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,89 g | 10,11 g |
Tłuszcze nasycone | 3,93 g | 3,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,57 g | 3,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,52 g | 1,30 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 70,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |