Pieczona łopatka wołowa (samo mięso)
1. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) ma w 100 g 6,34 g tłuszczów, w tym:
- 2,04 g tłuszczów nasyconych,
- 3,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 3,53 mg witaminy B3,
- 102 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,28 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 3,07 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 3,20 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 222 mg fosforu,
- 385 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 6,39 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 30,0 µg selenu.
4. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (90 g, 1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 172 kcal | 146 kcal |
Białko | 26,8 g | 22,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,34 g | 5,39 g |
Tłuszcze nasycone | 2,04 g | 1,73 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,27 g | 2,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,29 g | 0,24 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |