Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 171 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 6,69 g tłuszczów, w tym:
- 1,96 g tłuszczów nasyconych,
- 3,51 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 3,42 mg witaminy B3,
- 98,8 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,97 µg witaminy B12.
3. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 3,20 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 386 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 6,39 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 30,0 µg selenu.
4. Pieczona łopatka wołowa (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 171 kcal | 145 kcal |
Białko | 26,0 g | 22,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,69 g | 5,69 g |
Tłuszcze nasycone | 1,96 g | 1,67 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,51 g | 2,98 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,25 g | 0,21 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 74,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |