Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu)
1. Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 145 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,9 g białka,
- 1,50 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) ma w 100 g 5,50 g tłuszczów, w tym:
- 1,80 g tłuszczów nasyconych,
- 2,61 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) – jakie ma witaminy?
Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 32,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,75 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 4,02 mg witaminy B3,
- 85,0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,65 µg witaminy B12.
3. Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 1,48 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 196 mg fosforu,
- 287 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 969 mg sodu, 2,88 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0 mg manganu i 19,50 µg selenu.
4. Pieczona peklowana szynka wieprzowa o niskiej zawartości sodu (bez kości, ok. 5% tłuszczu) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 145 kcal | 41,1 kcal |
Białko | 20,9 g | 5,93 g |
Węglowodany | 1,50 g | 0,43 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,50 g | 1,56 g |
Tłuszcze nasycone | 1,80 g | 0,51 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,61 g | 0,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,54 g | 0,15 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 15,03 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |