Pieczona pierś z indyka
1. Pieczona pierś z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 136 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z indyka ma w 100 g 1,97 g tłuszczów, w tym:
- 0,66 g tłuszczów nasyconych,
- 0,64 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,67 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 70,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z indyka – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona pierś z indyka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 11,75 mg witaminy B3,
- 76,4 mg witaminy B4,
- 1,04 mg witaminy B5,
- 0,83 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,76 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z indyka ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,97 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 297 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 114 mg sodu, 1,52 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,7 µg selenu.
4. Pieczona pierś z indyka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 863 g (1 pierś) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 136 kcal | 1,174 kcal |
Białko | 29,5 g | 255 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,97 g | 17,00 g |
Tłuszcze nasycone | 0,66 g | 5,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,64 g | 5,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,67 g | 5,78 g |
Cholesterol | 70,0 mg | 604 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |