Trwa ładowanie...

Pieczona pierś z indyka

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Pieczona pierś z indyka
Pieczona pierś z indyka (123rf)

1. Pieczona pierś z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona pierś z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 136 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 29,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona pierś z indyka ma w 100 g 1,97 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 0,66 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,64 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,67 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 70,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona pierś z indyka – jakie ma witaminy?

Pieczona pierś z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczona pierś z indyka zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,04 mg witaminy B1,
  • 0,19 mg witaminy B2,
  • 11,75 mg witaminy B3,
  • 76,4 mg witaminy B4,
  • 1,04 mg witaminy B5,
  • 0,83 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 1,76 µg witaminy B12.

3. Pieczona pierś z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona pierś z indyka ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 0,97 mg żelaza,
  • 28,0 mg magnezu,
  • 253 mg fosforu,
  • 297 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 114 mg sodu, 1,52 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,7 µg selenu.

4. Pieczona pierś z indyka - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 863 g (1 pierś)
Wartość energetyczna 136 kcal 1,174 kcal
Białko 29,5 g 255 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,97 g 17,00 g
Tłuszcze nasycone 0,66 g 5,70 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,64 g 5,52 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,67 g 5,78 g
Cholesterol 70,0 mg 604 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze