Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra)
1. Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 189 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) ma w 100 g 7,41 g tłuszczów, w tym:
- 2,10 g tłuszczów nasyconych,
- 2,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,80 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 6,37 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,63 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 288 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 2,03 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 29,1 µg selenu.
4. Pieczona pierś z indyka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 112 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 189 kcal | 212 kcal |
Białko | 28,7 g | 32,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,41 g | 8,30 g |
Tłuszcze nasycone | 2,10 g | 2,35 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,45 g | 2,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,80 g | 2,02 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 82,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |