Pieczona pierś z indyka (samo mięso)
1. Pieczona pierś z indyka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z indyka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 147 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z indyka (samo mięso) ma w 100 g 2,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,59 g tłuszczów nasyconych,
- 0,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z indyka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z indyka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona pierś z indyka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 11,75 mg witaminy B3,
- 84,4 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,81 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,39 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z indyka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z indyka (samo mięso) ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 230 mg fosforu,
- 249 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 99,0 mg sodu, 1,72 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,2 µg selenu.
4. Pieczona pierś z indyka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 147 kcal | 125 kcal |
Białko | 30,1 g | 25,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,08 g | 1,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,59 g | 0,50 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,63 g | 0,53 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,53 g | 0,45 g |
Cholesterol | 80,0 mg | 68,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |