Pieczona pierś z indyka z roztworze
1. Pieczona pierś z indyka z roztworze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z indyka z roztworze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 130 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z indyka z roztworze ma w 100 g 2,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,43 g tłuszczów nasyconych,
- 0,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,67 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z indyka z roztworze – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z indyka z roztworze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 6,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona pierś z indyka z roztworze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 11,50 mg witaminy B3,
- 74,0 mg witaminy B4,
- 0,97 mg witaminy B5,
- 0,73 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z indyka z roztworze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z indyka z roztworze ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,59 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 219 mg fosforu,
- 264 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 184 mg sodu, 1,33 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,9 µg selenu.
4. Pieczona pierś z indyka z roztworze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 130 kcal | 111 kcal |
Białko | 27,9 g | 23,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,08 g | 1,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,43 g | 0,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,67 g | 0,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,67 g | 0,57 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 62,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |