Pieczona pierś z indyka ze skórą
1. Pieczona pierś z indyka ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z indyka ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,0 g białka,
- 0,05 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z indyka ze skórą ma w 100 g 5,33 g tłuszczów, w tym:
- 1,66 g tłuszczów nasyconych,
- 1,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,71 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z indyka ze skórą – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z indyka ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,07 mg witaminy E, 14,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona pierś z indyka ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 11,61 mg witaminy B3,
- 6,60 mg witaminy B4,
- 1,03 mg witaminy B5,
- 0,79 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,75 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z indyka ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z indyka ze skórą ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,03 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 251 mg fosforu,
- 292 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 114 mg sodu, 1,57 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,8 µg selenu.
4. Pieczona pierś z indyka ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 139 kcal |
Białko | 29,0 g | 24,7 g |
Węglowodany | 0,05 g | 0,04 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,33 g | 4,53 g |
Tłuszcze nasycone | 1,66 g | 1,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,96 g | 1,67 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,71 g | 1,45 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |