Pieczona pierś z kurczaka bez skóry
1. Pieczona pierś z kurczaka bez skóry – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z kurczaka bez skóry w 100 gramach posiada wartość energetyczną 165 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 31,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z kurczaka bez skóry ma w 100 g 3,57 g tłuszczów, w tym:
- 1,01 g tłuszczów nasyconych,
- 1,24 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z kurczaka bez skóry – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z kurczaka bez skóry to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Pieczona pierś z kurczaka bez skóry zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 13,71 mg witaminy B3,
- 85,3 mg witaminy B4,
- 0,97 mg witaminy B5,
- 0,60 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,34 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z kurczaka bez skóry – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z kurczaka bez skóry ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,04 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 228 mg fosforu,
- 256 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 1,00 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 27,6 µg selenu.
4. Pieczona pierś z kurczaka bez skóry - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojona np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 165 kcal | 231 kcal |
Białko | 31,0 g | 43,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,57 g | 5,00 g |
Tłuszcze nasycone | 1,01 g | 1,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,24 g | 1,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,77 g | 1,08 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 119 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |