Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra)
1. Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 197 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 7,78 g tłuszczów, w tym:
- 2,19 g tłuszczów nasyconych,
- 3,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 28,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 12,71 mg witaminy B3,
- 72,8 mg witaminy B4,
- 0,94 mg witaminy B5,
- 0,56 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,32 µg witaminy B12.
3. Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,07 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 214 mg fosforu,
- 245 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 1,02 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 24,7 µg selenu.
4. Pieczona pierś z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojona np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 197 kcal | 276 kcal |
Białko | 29,8 g | 41,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,78 g | 10,89 g |
Tłuszcze nasycone | 2,19 g | 3,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,03 g | 4,24 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,66 g | 2,32 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 118 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |