Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 202 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 10,45 g tłuszczów, w tym:
- 4,51 g tłuszczów nasyconych,
- 4,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 102 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,60 µg witaminy K.
Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,35 mg witaminy B2,
- 8,87 mg witaminy B3,
- 99,50 mg witaminy B4,
- 1,26 mg witaminy B5,
- 0,32 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 1,42 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,92 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 351 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 83,0 mg sodu, 3,35 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,10 µg selenu.
4. Pieczona polędwica cielęca (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 202 kcal | 172 kcal |
Białko | 25,1 g | 21,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,45 g | 8,88 g |
Tłuszcze nasycone | 4,51 g | 3,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,08 g | 3,47 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,68 g | 0,58 g |
Cholesterol | 102 mg | 86,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |