Pieczona polędwica cielęca (samo mięso)
1. Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 168 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) ma w 100 g 6,22 g tłuszczów, w tym:
- 2,41 g tłuszczów nasyconych,
- 2,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 104 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 9,33 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,32 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 1,49 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 231 mg fosforu,
- 365 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 85,0 mg sodu, 3,54 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 11,50 µg selenu.
4. Pieczona polędwica cielęca (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 168 kcal | 143 kcal |
Białko | 26,3 g | 22,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,22 g | 5,29 g |
Tłuszcze nasycone | 2,41 g | 2,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,28 g | 1,94 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,48 g | 0,41 g |
Cholesterol | 104 mg | 88,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |