Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso)
1. Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 194 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) ma w 100 g 7,95 g tłuszczów, w tym:
- 2,93 g tłuszczów nasyconych,
- 3,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 21,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,56 mg witaminy B1,
- 0,45 mg witaminy B2,
- 7,66 mg witaminy B3,
- 98,2 mg witaminy B4,
- 1,56 mg witaminy B5,
- 0,51 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,88 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 0,93 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 370 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 86,0 mg sodu, 3,74 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 45,2 µg selenu.
4. Pieczona polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 194 kcal | 165 kcal |
Białko | 28,6 g | 24,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,95 g | 6,76 g |
Tłuszcze nasycone | 2,93 g | 2,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,40 g | 2,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,16 g | 0,99 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |