Trwa ładowanie...

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 239 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,8 g białka,
  • 1,10 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 14,10 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 4,82 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,27 mg witaminy B2,
  • 4,04 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,41 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 3,77 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 7,00 mg wapnia,
  • 3,29 mg żelaza,
  • 27,0 mg magnezu,
  • 235 mg fosforu,
  • 375 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 92,0 mg sodu, 10,39 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0 mg manganu i 34,6 µg selenu.

4. Pieczona polędwica wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 239 kcal 203 kcal
Białko 26,8 g 22,8 g
Węglowodany 1,10 g 0,94 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 14,10 g 11,99 g
Tłuszcze nasycone 4,82 g 4,10 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,39 g 5,43 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,51 g 0,43 g
Cholesterol 80,0 mg 68,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze