Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso)
1. Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) ma w 100 g 6,37 g tłuszczów, w tym:
- 1,99 g tłuszczów nasyconych,
- 2,69 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 5,85 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,58 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 3,36 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 2,77 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 245 mg fosforu,
- 379 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 7,11 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0 mg manganu i 35,0 µg selenu.
4. Pieczona polędwica wołowa bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 147 kcal |
Białko | 29,0 g | 24,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,37 g | 5,42 g |
Tłuszcze nasycone | 1,99 g | 1,70 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,69 g | 2,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,24 g | 0,20 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |