Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 211 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 11,07 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,40 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 6,93 mg witaminy B3,
- 99,20 mg witaminy B4,
- 0,51 mg witaminy B5,
- 0,55 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,53 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 1,66 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 201 mg fosforu,
- 323 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 4,67 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,0 µg selenu.
4. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 569 g (1 pieczeń, porcja z 690g surowego mięsa) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 211 kcal | 1,201 kcal |
Białko | 26,1 g | 148 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,07 g | 63,0 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 472 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |