Trwa ładowanie...

Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 221 kcal.

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 25,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 12,36 g tłuszczów, w tym:

  • 4,55 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,41 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.

Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,11 mg witaminy B2,
  • 6,96 mg witaminy B3,
  • 97,7 mg witaminy B4,
  • 0,51 mg witaminy B5,
  • 0,51 mg witaminy B6,
  • 8,00 µg witaminy B9,
  • 1,69 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 17,00 mg wapnia,
  • 1,70 mg żelaza,
  • 20,0 mg magnezu,
  • 189 mg fosforu,
  • 308 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 4,52 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 27,3 µg selenu.

4. Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 221 kcal 188 kcal
Białko 25,7 g 21,8 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 12,36 g 10,51 g
Tłuszcze nasycone 4,55 g 3,86 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,12 g 5,20 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,41 g 0,35 g
Cholesterol 85,0 mg 72,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczona polędwica wołowa (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Shutterstock)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.