Pieczona polędwica wołowa (samo mięso)
1. Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 182 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) ma w 100 g 8,34 g tłuszczów, w tym:
- 3,11 g tłuszczów nasyconych,
- 4,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 7,66 mg witaminy B3,
- 102 mg witaminy B4,
- 0,53 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,53 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,69 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 340 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 55,0 mg sodu, 4,93 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 30,9 µg selenu.
4. Pieczona polędwica wołowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 182 kcal | 155 kcal |
Białko | 26,8 g | 22,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,34 g | 7,09 g |
Tłuszcze nasycone | 3,11 g | 2,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,21 g | 3,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,27 g | 0,23 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |