Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso)
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 215 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) ma w 100 g 10,65 g tłuszczów, w tym:
- 4,51 g tłuszczów nasyconych,
- 4,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 105 mg cholesterolu.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,42 mg witaminy B2,
- 5,73 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,19 µg witaminy B12.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 2,24 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 214 mg fosforu,
- 318 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 83,0 mg sodu, 4,76 mg cynku,0,19 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,00 µg selenu.
Pieczona polędwica z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.