Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz)
1. Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 147 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 3,96 g tłuszczów, w tym:
- 1,36 g tłuszczów nasyconych,
- 1,52 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,57 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,94 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 7,40 mg witaminy B3,
- 88,5 mg witaminy B4,
- 1,01 mg witaminy B5,
- 0,74 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,57 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 265 mg fosforu,
- 419 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 2,41 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 38,0 µg selenu.
4. Pieczona polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 147 kcal | 125 kcal |
Białko | 26,0 g | 22,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,96 g | 3,37 g |
Tłuszcze nasycone | 1,36 g | 1,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,52 g | 1,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,57 g | 0,48 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 62,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |