Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso)
1. Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) ma w 100 g 3,51 g tłuszczów, w tym:
- 1,20 g tłuszczów nasyconych,
- 1,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 73,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 10,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,95 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 7,43 mg witaminy B3,
- 88,9 mg witaminy B4,
- 1,01 mg witaminy B5,
- 0,74 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,57 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 267 mg fosforu,
- 421 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 2,42 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 38,2 µg selenu.
4. Pieczona polędwiczka wieprzowa (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 143 kcal | 122 kcal |
Białko | 26,2 g | 22,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,51 g | 2,98 g |
Tłuszcze nasycone | 1,20 g | 1,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,33 g | 1,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,51 g | 0,43 g |
Cholesterol | 73,0 mg | 62,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |