Trwa ładowanie...

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

1. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 188 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 8,82 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 3,53 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,94 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,39 mg witaminy B2,
  • 5,44 mg witaminy B3,
  • 66,0 mg witaminy B4,
  • 0,33 mg witaminy B5,
  • 0,69 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 3,98 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 3,24 mg żelaza,
  • 18,00 mg magnezu,
  • 252 mg fosforu,
  • 347 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 4,42 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 24,6 µg selenu.

4. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 188 kcal 160 kcal
Białko 27,3 g 23,2 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 8,82 g 7,50 g
Tłuszcze nasycone 3,53 g 3,00 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,94 g 3,35 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,62 g 0,52 g
Cholesterol 82,0 mg 69,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze