Trwa ładowanie...

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

1. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 174 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 7,12 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 2,81 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,97 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,06 mg witaminy B1,
  • 0,40 mg witaminy B2,
  • 5,73 mg witaminy B3,
  • 62,1 mg witaminy B4,
  • 0,38 mg witaminy B5,
  • 0,67 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 4,18 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 13,00 mg wapnia,
  • 3,03 mg żelaza,
  • 14,00 mg magnezu,
  • 258 mg fosforu,
  • 349 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 54,0 mg sodu, 3,68 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 25,2 µg selenu.

4. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 174 kcal 148 kcal
Białko 27,4 g 23,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,12 g 6,05 g
Tłuszcze nasycone 2,81 g 2,39 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,97 g 2,52 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,55 g 0,47 g
Cholesterol 85,0 mg 72,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze