Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso)
1. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 177 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) ma w 100 g 7,49 g tłuszczów, w tym:
- 2,99 g tłuszczów nasyconych,
- 3,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,57 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,28 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 5,59 mg witaminy B3,
- 72,0 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,69 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 4,09 µg witaminy B12.
3. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 3,22 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 255 mg fosforu,
- 350 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 4,19 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 25,1 µg selenu.
4. Pieczona polędwiczka wołowa bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 177 kcal | 150 kcal |
Białko | 27,5 g | 23,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,49 g | 6,37 g |
Tłuszcze nasycone | 2,99 g | 2,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,28 g | 2,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,57 g | 0,48 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 71,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |