Trwa ładowanie...

Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso)
Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) (Flickr)

1. Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 31,0 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) ma w 100 g 6,71 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 2,08 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,95 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,53 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 111 mg cholesterolu.

2. Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?

Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,77 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,19 mg witaminy B1,
  • 0,57 mg witaminy B2,
  • 9,58 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 1,22 mg witaminy B5,
  • 0,77 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 2,67 µg witaminy B12.

3. Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) ma w sobie:

  • 2,00 mg wapnia,
  • 2,52 mg żelaza,
  • 24,0 mg magnezu,
  • 170 mg fosforu,
  • 231 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 2,42 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 9,80 µg selenu.

4. Pieczona polędwiczka z jagnięciny australijskiej bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 184 kcal 156 kcal
Białko 31,0 g 26,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 6,71 g 5,70 g
Tłuszcze nasycone 2,08 g 1,77 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,95 g 1,66 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,53 g 0,45 g
Cholesterol 111 mg 94,4 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze