Pieczona skóra z indyczki
1. Pieczona skóra z indyczki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pieczona skóra z indyczki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 482 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,03 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pieczona skóra z indyczki ma w 100 g 44,5 g tłuszczów, w tym:
- 11,59 g tłuszczów nasyconych,
- 18,94 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 10,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 106 mg cholesterolu.
2. Pieczona skóra z indyczki – jakie ma witaminy?
Pieczona skóra z indyczki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pieczona skóra z indyczki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 2,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,30 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,24 µg witaminy B12.
3. Pieczona skóra z indyczki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pieczona skóra z indyczki ma w sobie:
- 32,0 mg wapnia,
- 1,82 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 133 mg fosforu,
- 155 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 44,0 mg sodu, 2,06 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 144 µg selenu.
4. Pieczona skóra z indyczki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 31 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 482 kcal | 149 kcal |
Białko | 19,03 g | 5,90 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 44,5 g | 13,78 g |
Tłuszcze nasycone | 11,59 g | 3,59 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 18,94 g | 5,87 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 10,18 g | 3,16 g |
Cholesterol | 106 mg | 32,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |